Maandag 17 februari komen alle 13 cursisten weer naar Heerenveen voor het vervolg van de SCRUM cursus. Eveline start met een samenvatting van de eerste dag. Al gauw blijkt dat het goed is geweest dat er een week tussen heeft gezeten, want alles begint nu snel op zijn plek te komen. Je kon de kwartjes horen vallen.

tweedeCursusDagScrum_1
Na een ruim uur theorie SCRUM en een appeltaartje kon iedereen zijn creativiteit kwijt in de opdracht om een poster te maken over SCRUM. Waar zit de kracht van SCRUM, wat bepaalt het ritme, welke competenties moet een Product owner hebben en zo werden heel wat vragen beantwoord.
Hierbij de resultaten van de 3 teams:
tweedeCursusDagScrum_2
tweedeCursusDagScrum_4
tweedeCursusDagScrum_3
Na de lunch hebben we een complete sprint van Backlog tot retrospective gedaan met Lego ZOO.
tweedeCursusDagScrum_5
De SCRUM borden worden opgezet en de eerste stand-up meeting is een feit.
tweedeCursusDagScrum_6
Hard werken met die Lego stenen, maar die dierenarts op haar Segway moet klaar.
tweedeCursusDagScrum_7
Het resultaat mag er dan ook zijn. Zes afgeronde user stories na 2 sprints van 10 minuten.
tweedeCursusDagScrum_8
Het “Fryske team” had zelfs een huis Frysk SCRUM bord. Toch de cursus maar eens helemaal vertalen in het Fries 😉
tweedeCursusDagScrum_9Ter afsluiting uiteraard een retrospective. Dertien tevreden en blije cursisten. Veel geleerd, energiek bezig geweest, afwisseling tussen theorie en praktijk en heel positief over het laatste uurtje “… en hoe plot je nu SCRUM op je eigen (niet ICT) projecten”. Uiteraard ook een paar goede tips voor cursusleiders Eveline en Sandra, die nemen we uiteraard ter harte. Ook wij hebben enorm genoten van jullie inzet, we horen graag hoe het een ieder vergaat met SCRUM in de praktijk