Van vrijdag 21 februari tot en met maandag 24 februari is de (un)conference Play4Agile in Ruckersback (nabij Frankfurt).
Samen met Lilian rijdt ik er in een uurtje of 6 heen. Dat het zo lang duurt hebben we niet eens door, we kletsen aan één stuk door. In Ruckersbach aangekomen begroeten we eerst de vele bekenden, het is tenslotte al de derde achtereenvolgende keer dat Lilian en ik van de partij zijn.

play4Agile_1
De eerste avond is met name kennismaking, oude vrienden weer begroeten en een heerlijk diner.
Op zaterdagochtend starten we met een uitleg over het Open Space concept. Dit betekend dat het self-organizing is, geen vooraf gedefinieerd programma en dat je mag kiezen naar welke sessie je wilt gaan, maar daar niet langer blijft dan dat je toegevoegde waarde hebt.
Bij open space gelden de volgende principes:
Whoever comes is the right people
Whatever happens is the only thing that could have
Whenever it starts is the right time
When it’s over, it’s over
play4Agile_2
Ik ga op zaterdag oa naar de sessie van Ellen Grove: “The power of a possitive NO” Met een groepje maken we een kaartspel met oefeningen om na het ja zeggen ook makkelijker nee te zeggen, maar op een positieve manier.
play4Agile_3
Ik volg nog een aantal interessante sessie, in totaal 6. Tegen 19 uur sluiten we samen de dag af.
Lilian, Sandra, Christine

Lilian, Sandra, Christine

‘s Avonds doe ik mee aan een 2 uur durende meditatiesessie “Talking to the angels”, om daarna in de bar te belanden.
Op zondag starten we weer met het vullen van de Open Spaces voor de conference. Gelukkig zitten er weer vele interessante dingen bij. Samen met Astrid en Joost doen Lilian en ik ook een sessie voorstel; “Product Owner Game”.
play4Agile_5