Op woensdagmiddag 2 april verzamelen zich ongeveer 20 klanten en medewerkers van SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) zich in Groningen voor de SCRUM experience die ik samen met Eveline van ProjectTeamWork zal geven. Een aantal deelnemers hebben al wat ervaring met SCRUM, maar toch beginnen we even met de theorie over Agile en SCRUM.
Maar daarna gaan we gauw aan de slag met de Experience. Ervaar in groepjes van 4 a 5 personen hoe het is om een aantal sprints in een SCRUM team te functioneren.

scrummExperienceBijSnn_2
Het fanatisme straalt weer van alle groepen af en iedereen gaat er voor om met het team het beste resultaat te halen.
scrummExperienceBijSnn_3
In de evaluatie horen we veelal positieve dingen: “veel geleerd”,”leuk om zo samen te werken”, “ik ga morgen in ons SCRUM team toch nog wat dingen verbeteren zoals ik dat hier heb geleerd”, “goede manier om met je klant samen te werken”, etc.
We hebben een zeer geslaagde avond gehad, het was wel een beetje warm, maar dat kwam niet alleen van de zon die vol op het gebouw scheen, maar ook zeker van de inzet van een ieder om het zo goed mogelijk te doen.